Hovězí žebra s citronovými bramborami
Vaření s Martinem Kinclem
1 kg hovězích žeber masitých
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 větvička řapíkatého celeru
400 ml rajčat v plechovce
1 dcl suchého červeného víno
3 polévkové lžíce extravirgin olej
čerstvý rozmarýn a tymián
sůl
pepř
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme větvičku tymiánu, rozmarýnu a hovězí žebra, která osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Poté podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, poté přidáme konzervovaná rajčata, podlijeme 1 dcl vody a dusíme za občasného podlévání do měkka.
Citronové brambory
500 g očištěných brambor
1 citron
5 polévkových lžic extravirgin oleje
sůl
pepř
Brambory oloupeme, propláchneme a v osolené vodě vaříme do změknutí. Poté scedíme, přidáme extravirgin olej a citron, štávu a metlou rozmačkáme a popř. dochutíme solí.
Na talíř zdobíme dle vlastní fantazie.