Maso

Kořeněné kuře s mátovým dresinkem a bulgurem

Dresink

3 lžíce jogurtu
svazek máty
sůl
šťáva a kůra z 1/2 citronu

Marináda na kuře

3 lžíce jogurtu
2 stroužky česneku
3 cm zázvor
špetka soli a pepře
lžička kari prášku
lžička kurkumy
lžička balsamika
šťáva z 1/2 citronu

Na dokončení

2 kuřecí prsa
1/2 hlavy květáku
sůl a pepř
černá hořčičná semínka
římský kmín semínka
čerstvé chilli
baby špenát
vařený bulgur k podávání

Všechny ingredience na zálivku rozmixujte najemno, to samé udělejte s ingrediencemi na marinádu na kuře.

Kuřecí prsa lehce nařezejte do mřížky, dejte do pekáčku, přidejte předvařený květák, přelijte marinádou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů na 20-30 minut.

Podávejte s baby špenátem a bulgurem.

Další recepty Celý díl