Maso
Kořeněné kuře s mátovým dresinkem a bulgurem
Dresink
3 lžíce jogurtu
svazek máty
sůl
šťáva a kůra z 1/2 citronu
Marináda na kuře
3 lžíce jogurtu
2 stroužky česneku
3 cm zázvor
špetka soli a pepře
lžička kari prášku
lžička kurkumy
lžička balsamika
šťáva z 1/2 citronu
Na dokončení
2 kuřecí prsa
1/2 hlavy květáku
sůl a pepř
černá hořčičná semínka
římský kmín semínka
čerstvé chilli
baby špenát
vařený bulgur k podávání
Všechny ingredience na zálivku rozmixujte najemno, to samé udělejte s ingrediencemi na marinádu na kuře.
Kuřecí prsa lehce nařezejte do mřížky, dejte do pekáčku, přidejte předvařený květák, přelijte marinádou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů na 20-30 minut.
Podávejte s baby špenátem a bulgurem.