Moučníky a cukroví

Kdoulové želé

1 kg kdoulí
1 kg cukru
oříšky
mandle
rozinky
pomerančová a citronová kůra
pomerančová a citronová šťáva

Kdoule omyjeme, rozkrojíme, vyjadřincujeme a nakrájíme na kostky cca 1 × 1 cm. Kdoule dáme do pekáčku a pečeme přikryté na 150 stupňů do měkka. V hrnci necháme rozpustit cukr krystal, do světlého karamelu vložíme měkké kdoule, trošku strouhané pomerančové a citronové kůry, pomerančovou a citronovou šťávu a na mírném plameni za neustálého míchání svaříme do „povidlové“ konzistence.

Poté přidáme sekané ořechy, mandle a celé rozinky. Hmotu vylijeme na silikonový plát a necháme několik dní vysychat. Poté nakrájíme na kostičky a skladujeme ve vhodné nádobě na suchém místě.

Další recepty