Maso

Telecí Saltimbocca s parmskou šunkou a šalvějí podávané s pečenými brambory

10 porcí

Maso

1,5 kg telecí kýty
10 plátků parmské šunky
10 lístků šalvěje
1 l sladšího vína
máslo
hladká mouka na poprášení masa
sůl, pepř

Plátky masa jemně naklepeme, zlehka osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek parmské šunky, lístek šalvěje a připíchneme citron. Zlehka poprášíme moukou, opečeme na oleji z každé strany. Přidáme sladké bílé víno a vaříme několik minut, těsně před koncem necháme rozpustit máslo.

Zámecké brambory

Omyté brambory dáme vařit celé ve slupce do poloměkka, scedíme je, rozkrojíme na půl, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, dle chuti přidáme tymián nebo rozmarýn a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů do zlatova.

Další recepty Celý díl