Losos marinovaný v zázvoru, sepiové špagety, omáčka z thajské bazalky a rajčatová tartaletka
Vaření s Janem Basovníčkem
200 g lososa
kousek zázvoru
60 g sepiových špaget
několik lístků thajské bazalky
2 dcl 35% smetany
sůl
1 rajče
2 vejce
2 dcl mléka
Máslo
pepř mletý
olivový olej
rybí omáčka
Uvařte sepiové špagety v osolené vodě a zceďte, promíchejte v části olivového oleje. Zázvor nasekejte na malinké kousíčky a namarinujte s ním lososa. Takto připraveného opečte na olivovém oleji. A dejte na 5 minut péct do trouby na 160 °C.
Ve smetaně rozmixujte thajskou bazalku a takto připravenou ji nechte pomalu vařit, než zhoustne, dle chuti přidejte trošku rybí omáčky nebo soli. V misce rozmíchejte vejce, sůl a vajíčka, nalijte do připravené máslem vymazané kokotky a naskládejte plátky rajčat. Dejte péct do vodní lázně na 140 stupňů asi 20 minut. Tak aby byla tartaletka upečená.