Ryby a mořské plody

Jarní závitky s krevetami

5 ks rýžového papíru
Svazek čerstvého koriandru
150 g větších krevet (již spařených-růžových)
20 g mrkve
20 g ředkve bílé
0,5 ks okurky
1 ks pak-soi
1 PL rybí omáčky
1 PL sladké sojové omáčky
1 PL rýžového vína
1 PL mirinu

Mrkev, ředkev, okurku a pak-soi nakrájejte na stejné tenké nudličky. Krevety zbavte ocásků, koriandr nasekejte na hrubo.

Z rybí omáčky, vína, sojových omáček a mirinu připravte nálev ve kterém promíchejte zeleninu a krevety.

Ve vlažné vodě namáčejte po jednom papír, který během chvilky změkne. Doprostřed vložte zeleninu, koriandr a krevety a opatrně zabalte a zarolujte. Nechte chvilku „zatuhnout“ a pak je možné překrojit na půl.

Takový závitek pak při konzumaci namáčíme ve zbytku nálevu.

Další recepty Celý díl