Maso

Krůtí prsa v tempuře a pikantní pomerančová omáčka

150 g krůtích prsou
200 g mouka tempura
1 dl vody
3 ks pomeranče
Tapioka
Chilli
Rybí omáčka
0,5 l oleje na smažení
10 g cukru

Krůtí prsa nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Mouku tempuru rozmíchejte s vodou až vznikne těstíčko. Rozpalte v hrnci olej a každý kousek masa ponořte do těstíčka, lehce okapejte a vložte do oleje. Smažte cca 2 minuty, vyjměte smažené kousky a nechte okapat.

Tapioku dejte vařit, a po uvaření slijte. Kuličky uchovejte na později a do vody z tapioky dejte plátky pomerančů zbavené veškeré bílé kůry. Nechte chvilku vařit pak rozmixujte a přidejte dle chuti, cukr, chilli a rybí omáčku. Kuličky tapioky můžete vložit do vzniklé omáčky a nechte vychladnout.

Jídlo se podává jako teplé maso se studenou omáčkou popřípadě s restovanou rýží.

Další recepty Celý díl