Různé

Medové lívanečky

500 ml kefíru
2 vejce
0,5 čajové lžičky sušené citrónové kúry
60 ml medu do těsta plus na polití
1 a 1/4 čajové lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
2 čajové lžičky Ceylonské skořice + trochu na posyp
160 g pohankové mouky, nebo v kombinaci s ovesnou moukou
Sůl

Kefír promícháme s tekutým medem a žloutky a solí, přidáme skořici a vše dobře promícháme. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, jemně ji vmícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.

Lívanečky osmažíme na suché palačinkové pánvi, občas můžeme mašlovačkou mírně potřít tukem pro lepší odlepení lívanečku.

Hotové lívanečky potíráme medem smíchaným se skořicí, ozdobíme ovocem dle libosti a přidáme bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.

Další recepty Celý díl