Saláty

Salát s pečenou cibulí

1 vanička salátových lístků, nejlépe směsi rukoly, polníčku, špenátu a řepových lístků
1 – 2 od každé barvy cibule (bílá, žlutá, červená)
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce koření Oregano + Moringa
Barevný pepř
3 mrkve
200 g čerstvého sýra

Salát opereme, necháme vykapat a v pánvi na oleji (na jedné polovině celkového množství) si opečeme cibuli nakrájenou na plátky a na druhé polovině mrkev nakrájenou na špalíky.

Začneme mrkví, kterou nepotřebujeme upéct úplně doměkka, proto rozpálíme olej, přihodíme na něj mrkev a krátce ji zprudka opečeme, pak stáhneme teplotu na mírnou, pánev zaklopíme a necháme mrkev cca 10 minut změknout.

Na druhou polovinu oleje si dáme cibuli nakrájenou na větší plátky a opékáme za občasného míchání. Jakmile začne cibule chytat barvu, přidáme koření a lžičku datlového sirupu. Cibuli necháme opéct do mírně zkaramelizované barvy, dáme stranou a necháme trochu vychladnout.

Do listového salátu přidáme opečenou cibuli i mrkev a ozdobíme čerstvým sýrem.

Další recepty Celý díl