Maso

Pečená vepřová krkovička s hořčicí a žebrácká omeleta s cibulkou

krkovička

vepřová krkovička
worcester
plnotučná hořčice
sůl, pepř, šalvěj

Smícháme hořčici, sůl, pepř, nasekanou šalvěj a worcester. Potřeme krkovičku, dáme do pekáče a pomalu pečeme při teplotě 130°C. Přeláváme vypečenou tekutinou, podle potřeby podleváme horkou vodou. Měkkou krkovičku krájíme na tenké plátky a plníme do připravené žebrácké omelety.

omeleta

vejce
strouhanka (na jedno vejce - cca 2 lžíce strouhanky)
sůl, pepř
sekaná petrželka
cibule
hořčice

Vyklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, sekanou petrželku a vmícháme strouhanku. Těsto nalijeme-nandáme na horkou pánev-lívanečník s olejem a pomalu pečeme. Obrátíme a dopečeme do zlaté barvy. Omeleta je vyšší, aby se dala rozkrojit. Rozkrojenou omeletu potřeme hořčicí (plnotučnou, kremžskou fijónskou-podle chuti) a posypeme nasekanou cibulkou. Poklademe tenkými plátky pečené krkovičky, pokapeme štávou z pečeného masa a přikryjeme druhou částí omelety. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme smaženou cibulkou.

Další recepty