Ryby a mořské plody
Candát pošírovaný v kokosovém mléce, kerblíkové rizone
Vaření s Tomášem Kalinou
400 g candáta
0,5 l kokosového mléka
100 g rizone (těstovinová rýže)
hrst kerblíku
kousek másla
1 limetka
asi 3 cm galganu
čerstvé sojové klíčky – jedna polévková lžíce
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 g xantany
Z kokosového mléka, limetkové šťávy, galganu a rybí omáčky vytvořte nálev. Přiveďte k teplotě asi 70 stupňů celsia a nechte candáta cca 8 minut pošírovat. Uvařte rizone a v rozpuštěném másle rozmixujte kerblík, který přimíchejte do uvařeného rizone. Popřípadě dosolte a servírujte na talíř.
Vyndej candáta a do zbylého nálevu přimíchejte xantanu. Po chvilce nálev zhoustne, takto zhoustlý ho použijte jako omáčku. Na candáta dejte čerstvé sojové klíčky.