Datlové cukroví

Těsto
250 g ječné mouky
170 g datlového sirupu
100 g másla
50 g strouhaných ořechů
3 PL kukuřičného škrobu/vanilkového pudinku
2 PL kakaa
½ ČL skořice
½ ČL jedlé sody
4 kapky esenciálního oleje citron nebo strouhaná citronová kůra z bio citronu
Všechny suroviny smícháme a necháme minimálně 2 hodiny uležet.
Vyválíme přes igelitový sáček a vykrajujeme požadované tvary a upečeme.
Mandlový krém
140 ml vody
100 g másla
80 ml mandlové smetany
25 g vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu
4 PL javorového sirupu
Kůra z bio citronu
Vodu smícháme s mandlovou smetanou, sirupem a pudingovým práškem. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Pudinková kaše a máslo musejí mít stejnou teplotu, jinak se Vám krém při šlehání srazí.
Vychladlou kaši vyšleháme s rozměklým máslem a přidáme kůru z bio citronu.