Houby

Kuba

4 porce

Vařené kroupy a smažená cibule

200 g ječných krup nebo pohankových krup
400 ml zeleninového vývaru
20 g přepuštěného másla/oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 PL majoránky

Pohankové kroupy propláchneme, scedíme, osolíme a uvaříme na skus v poměru 1:2 ve vodě nebo zeleninovém vývaru.

Pokrájenou cibuli a česnek osmažíme na přepuštěném másle dozlatova. Poté přisypeme majoránku a necháme na cibulce rozvonět.

Vařené houby

400 ml vody
70 g sušených lesních hub
50 g másla
3 g soli
3 g kmínu

Houby zalijeme odpovídajícím množstvím vody, osolíme, přisypeme kmín a přivedeme k varu. Vaříme bez pokličky tak dlouho, dokud se nám neodpaří takové množství vody, aby v hrnci zbyl objem cca 100 ml. Do povařených hub přidáme 50 g másla a necháme ho rozpustit.

Vařené kroupy, osmaženou cibuli s majoránkou a uvařené houby smícháme dohromady. Dochutíme solí a krátce zapečeme.

Další recepty Celý díl