Maso

Vepřová panenka plněná sušenou švestkou a slaninou s grilovanou zeleninou, švestkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

vepřová panenka
sůl
pepř
bylinky
ocet
sušené švestky
slanina
olivový olej
cuketa
mrkev
celer
dýně
máslo
povidla
smetana
citron
perník na strouhaní
vejce
pečivo

Vepřovou panenku nakořeníme, naplníme slaninou a švestkami, opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby, zeleninu nakrájíme, osolíme, přidáme ocet, olivový olej a pečeme společně s masem.

Omáčka

Máslo rozpustíme a přidáme povidla, poté smetanu a dochutíme citronem a solí.

Knedlík

Perník a pečivo nakrájíme na kostičky, spojíme se smetanou a vejcem a vytvoříme knedlík, který poté vaříme v potravinářské fólii ve vodě.

Další recepty