Ryby a mořské plody

Steak z tuňáka na dušené sezonní zelenince a fazolích

anti aging potraviny

2 porce

300 g čerstvého filetu z tuňáka
1 lžíce olivového oleje extra virgin
1 lžíce koriandrových zrnek
1 lžíce celého černého pepře
½ limetky

Fazole + zelenina

300 g pestré zeleninky
sůl a 3 a 3 kuličky celého pepře
1 a 1 bobkový list
50 ml suchého bílého vína
½ citronu
1 lžička cukru krupice
1 lžíce zakysané smetany
sekaná plochá petrželka
sůl
pepř
100 g bílých velkých fazolí
snítek tymiánu na vařen

Česnek

1 palička malého česneku
směs mouky na přípravu tempury
sůl

Fazole, nejlépe přes noc namočené, uvaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, pár zrníčky černého pepře a tymiánem. Po vychladnutí fazole oloupeme od šlupek.

Porce tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme drceným pepřem a koriandrovými semínky. Opékáme na pánvi tak, aby zůstal uprostřed syrový.

Zeleninku očistíme a dle druhu vaříme ve vodě s výše uvednými ingrediencemi. Uvařenou zeleninu vyndáme z vody, osušíme a v misce pomícháme s fazolemi. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí, pepřem a popřípadě citronovou šťávou. Na závěr přidáme zakysanou smetanu.

Česnek oloupeme a rozkrojíme podélně. Vytáhneme klíček a zbytek česneku vykoupeme v těstíčku, které jsme si připravili ze studené perlivé vody a směsi na přípravu tempury. Česnek smažíme v kastrólku z rozpáleným olejem do zlatova. Poté osolíme.

Další recepty