Maso

Plněná vepřová panenka s medovo-pivní omáčkou, zelnými placičkami a jemným celerovým pyré

300 g vepřové panenky
30 g slaniny
30 g klobásy
sůl
pepř

Vepřovou panenku očistíme, odblaníme, osolíme, opepříme a středem prošpikujeme slaninou a klobáskou. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a následně vložíme do předehřáté trouby na cca. 140 stupňů a dopečeme do měkka.

Zelné placičky

400 g hlávkového zelí
1 vejce
mouka hladká
mouka hrubá
česnek
muškátový oříšek

Hlávkové zelí nadrobno nakrájíme, osolíme a podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Po uvaření zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme vychladnout. Směs dochutíme solí, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem, mokrou rukou tvarujeme malé placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Celerové pyré

300 g bulvového celeru
0,5 dl 33% smetany
sůl
pepř
20 g másla
muškátový oříšek

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do měkka.

Přidáme máslo, smetanu, dochutíme pepřem a muškátovým květem a vymícháme do krémové konzistence.

Další recepty