Maso
Zvěřinové ragout s kaštany
300 g jelení nebo srnčí kýty
1 ks střední cibule
1 ks střední mrkve
1 dl červeného vína
1 PL smetany
0,5 dl slunečnicového oleje
30 g uvařených jedlých kaštanů
Sůl
Pepř mletý
Maso nakrájejte na stejně velké střední kostky, cibuli a polovinu množství mrkve mrkev najemno. Polovinu množství kaštanů nastrouhejte nebo rozmačkejte na kaši.
Orestujte cibuli a mrkev, přidejte maso a také orestujte, zalijte červeným vínem a nechte dusit doměkka, popřípadě občas dolijte trochou vody. Až je maso částečně měkké přidejte zbytek mrkve nakrájené na větší kostky.
Nechte společně dusit doměkka, poté přidejte na zahuštění kaši z kaštanů, duchuťte solí a pepřem a nakonec přidejte trošku smetany a zbytek kaštanů.