Pad Thai krevety
1 porce (450 g)
Tamarin „Pad Thai“omáčka
200 g tamarindu
300 ml horké vody, 200 g studené
60 g cukr bílý/palmový
15 g sůl
5-8 g sladká sušená paprika
Nejprve se vrhněte na omáčku: tamarindové pecky rozmáčkněte a zalijte horkou vodou, po pár minutách změknou. Rozmáčkněte je a přepasírujte přes cedník. Tento proces opakujte 3x. Omáčku svařte s cukrem, solí a paprikou a máte hotovo.
Thajské nudle Pad Thai
130 g rýžové nudle 3,5 mm
1 ks vejce
krevety, kuřecí maso, tofu
40 ml Pad Thai omáčka
30 ml lehká sojová omáčka
40-80 ml vody (dle suchosti nudlí, aby byly měkké)
1,5 lžíce cukr bílý/ palmový
10 g jarní cibule
10 g šalotka
1 ks česnek
20 g pórek
20 g mrkev
20 g sojové výhonky
1-2 lžíce arašídy
5 g koriandr
¼ limeta
Výroba nudlí ve woku: nejprve si do vlažné vody na 30 minut namočte rýžové nudle, okapejte. Rozpalte si pánev, přidejte olej, vejce, maso či mořské plody a česnek zarestujte. Přihoďte rýžové nudle. Přidejte tamarin omáčku, sojovku, cukr a vývar pár minut povařte. Jakmile jsou nudle měkké, přidáme zeleninu a vyvaříme omáčku. Servírujeme na plytký talíř a po straně si přidáme namleté arašídy, limetu, sojové výhonky a koriandr.