Maso

Svěží kuřecí salátek „Laab Kai“

1 porce

120g kuřecího masa (prsa)
10 g koriandru ručně natrhaného
10 g máty ručně trhané
1-2 lžíce rozpáleného oleje (slunečnice)
15 g šalotky
15 g jarní cibule
10 g citrónové trávy
1-2 ks zelené/červené chilli
1/5 ledového salátu

Na omáčku „Nam Pla“:

cukrový sirup 10 g
rybí omáčka 20 g
limetová šťáva 30 g – co zbyde necháme na příště

Po rychlém nákupu čerstvých bylinek si jen pořiďte kuřecí prsa. Poté si rozehřejte pánvičku, kuřecí steak si pořádně ogrilujte a lehce osolte hrubou solí. Nechte ho pět minut odpočinout, překrojte na plátky a poté nasekejte nadrobno.

Mezitím si pomalu natrhejte všechny bylinky pěkně najemno a vše smíchejte s nakrájenou citrónovou trávou na kolečka, mátou, koriandrem, šalotkou, jarní cibulí a chilli. Vše smíchejte jako salát a okořeňte zbytkem chilli, následně dle chuti omáčkou „nam pla“ a poté můžete ještě okyselit limetou či osladit hnědým nebo palmovým cukrem. Vše servírujeme na listovém salátu jako doplněk skvělého křupání.

Další recepty Celý díl