Šoulet
200 g hrachová mouka
200 ml vody
sůl
1 vejce
pečící papír
olej na potření
Z mouky, vejce, vody a soli si připravíme řidší těsto, které rozetřeme na pečící papír, lehce potřený olejem. Pečeme v troubě na 160 stupňů zhruba 15-20 minut do zezlátnutí. Necháme vychladnout a pak opatrně sundáme z pečícího papíru.
kroupy
česnek
majoránka
hrách
sůl
pepř
2 menší cibule
máslo
Kroupy a hrách uvaříme. Promícháme s česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Cibuli rozdělíme na jednotlivé vrstvy a opečeme na másle. Osolíme a opepříme. Použijeme na dozdobení.
200 g mraženého hrachu
0,05 l olivového oleje
čerstvý rozmarýn
opražená slunečnicová semínka
sůl
pepř
Hrášek krátce zblanšírujeme v horké osolené vodě, aby si nechal svou barvu. Necháme okapat a ještě teplý rozmixujeme tyčovým mixérem s olivovým olejem, solí a rozmarýnem do konzistence, připomínající těsto na krokety. Ty pak tvarujeme a obalujeme v opražených dýňových semínkách.
Šoulet pak servírujeme na upečené hrachové placce společně s kroketami a upečenou cibulkou.