Trhané husí maso, pečené červené zelí, pečené bramborové placky
4 husí stehna
sůl
pepř
kmín
tymián
6 pl sádla
Do husího stehna vmasírujeme sůl, pepř, kmín a složíme do pekáče. Přidáme sádlo a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na 130 stupňů zhruba na 6 hodin. Až se nám začne maso oddělovat od kosti, vyndáme a necháme vychladnout. Maso obereme, promícháme s čerstvým tymiánem a výpekem.
1/2 hlávky červeného zelí
jablečný ocet
sůl
med
0,1 l červeného vína
domácí zavařenina
Červené zelí nakrájíme na větší pláty a srovnáme na pekáč. Pokapeme olejem, octem, osolíme, potřeme medem, přiklopíme a pečeme při nízké teplotě do změknutí. Přendáme do hrnce a dochutíme svařeným vínem, solí a marmeládou. Popřípadě octem a solí.
600 g uvařených brambor
2 vejce
1 rohlík
čerstvá petrželka
100 g slaniny
180 g hrubé mouky
sůl
olej
Brambory v ruce nastrouháme a přidáme k nim nakrájený rohlík, posekanou petrželku, na kostičky slaninu, vejce a mouku. Z těsta připravíme placičky, které z obou stran opékáme do zlatova.