Kachní roláda s dýňovým kari a kořenovou zeleninou
450 g kachních prsou
2 starší rohlíky
100 g slaniny
čerstvá petrželka
50 g másla
2 vejce
mléko
fresh folie nebo alobal
Rohlíky nakrájíme na malé kostky a opečeme na másle do zlatava. Slaninu nakrájíme a vyrestujeme. Vejce vyšleháme společně s trochou mléka do pěny. Přidáme ke kostičkám. Osolíme a opepříme. Připravíme si nádivku. Prsa naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou. Pevně svineme a zabalíme do folie. Můžeme vařit v páře nebo péct v troubě. Záleží na nás. Pokud vaříme v páře, před výdejem ještě opečeme na pánvi na másle.
1/2 menší dýně
3 stroužky česneku
50 g másla
malý zázvor
1/2 čl římský kmín
1/2 čl koriandr semínko
0,1 l smetana
0,1 l mléko
0,2 l vývaru
sůl
Římský kmín a koriandrové semínko dáme do plátenka, abychom jej mohli snadno z omáčky vyndat. Na másle zpěníme na plátky pokrájený česnek a zázvor. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a pytlík s kořením. Zalijeme vývarem a podusíme. V závěru vaření přidáme mléko a smetanu. Koření vyndáme a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem, aby omáčka byla co nejjemnější. Dochutíme pouze solí.
4 mrkve
4 petržele
1/2 celeru
olej
kmín celý
čerstvá petrželka
tymián
sůl
pepř
Kořenovou zeleninu očistíme. Mrkve, petržel nakrájíme na půlky a celer na klínky. Složíme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a pečeme při 170 stupních zhruba 40-50 minut. Na závěr prohodíme s čerstvě posekanou petrželkou a tymiánem.