Polévky

Zeleninová polévka s fazolemi a zelím

4 porce

300 g mrkve
200 g rajčatového pyré/rajčatové omáčky
200 g vařených fazolí
150 g petržele/tuřínu
100 g červené řepy
100 g uzeného tempehu
100 g cibule
4 PL kysaného zelí
3 stroužky česneku
3 bobkové listy
½ ČL sušeného tymiánu
Přepuštěné máslo/olej
Sůl
1 litr vody nebo vývaru
Smetana – ovesná, kravská

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno a vložte do hrnce s rozehřátým přepuštěným máslem nebo olejem. Restujte dozlatova.

Kořenovou zeleninu očistěte a pokrájejte na menší kousky. K orestované cibuli přidejte koření, kořenovou zeleninu, pokrájený tempeh a chvíli restujte. Vše zalijte vývarem nebo vodou.

Přidejte vařené fazole, rajčatovou omáčku a přiveďte k varu. Vařte do změknutí zeleniny, aby byla příjemná na skus.

Do hotové polévky vložte pokrájené kysané zelí nebo pickles. Dochuťte solí, rýžovým sirupem.

Další recepty Celý díl