Ovocná jídla
Grilované ovocné špízy se švestkovou omáčkou
Vaření s Věrou Boháčovou
2 porce
½ ananasu
1 pevný banán
1 hruška
2 čerstvé fíky
pevná broskev
citronová šťáva
cukr
margarín s vyšším obsahem tuku
několik švestek
pomeranč
lžíce cukru
skořice
špejle
Švestky nakrájíme na kousky a krátce pokusíme v malém množství vody. Přidáme trochu pomerančové šťávy a strouhané pomerančové kůry, cukr dle chuti, skořici a vše rozmixujeme. Ovoce oloupeme a nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme na špejle, pokapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Alobal pomažeme margarínem a přidáme špíz. Grilujeme postupně ze všech stran dozlatova (můžeme připravovat i na pánvi). Hotové špízy podáváme se švestkovou omáčkou (může být studená i teplá).