Ryby a mořské plody
Losos se salsou z broskve a avokáda
Vaření s Věrou Boháčovou
2 porce
2 filety z lososa
1 broskev nebo mango
1 avokádo
hrnek cizrny
koriandrová nať nebo jiné bylinky
listové saláty
citron
olivový nebo řepkový olej
špetka soli
lžička mletého koriandru
lžička mleté papriky
Do lososa vetřeme část směsi koření (koriandr, paprika, sůl). Ke zbylému koření přidáme na kousky nakrájenou broskev nebo mango, avokádo, dále vařenou cizrnu, koriandrovou nať nebo jiné bylinky, citronovou kůru, citronovou šťávu, olej a vše společně důkladně promícháme a protřepeme, aby se všechny suroviny spojily. Lososa krátce grilujeme nebo opékáme na pánvi. Na talíř vyskládáme listové saláty, přidáme salsu a navrch filet z lososa.