Houby

„Rizoto“ z brambor s liškou obecnou a majoránkou

Houbovo-bramborová kombinace

2 porce

snítka čerstvé majoránky
1 lžíce sádla
1 ks šalotky
1 hrst očištěných lišek
sůl + pepř
2 velké brambory – varný typ B
200 ml kuřecího vývaru
1 lžíce strouhaného parmezánu
pár kostek másla

Brambory nakrájíme na drobné kostičky, lišky překrojíme na čtvrtky a šalotku nakrájíme na jemno. Rozehřejeme v rendlíku sádlo a začneme šalotkou, kterou lehce zpěníme, po chviličce přidáme lišky které krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme brambory a vše znovu zarestujeme. Za stálého míchání podléváme vývarem, dokud nejsou brambory uvařené do polotvrda. Na závěr přidáme parmezán a kostky másla. Rizoto vymícháme do krémové konzistence. Ochutnáme a případně osolíme. Zdobíme majoránkou.

Další recepty