Houby

Bramborový lívaneček s ragú z lesních hřibů

Houbovo-bramborové kombinace

2 porce

1–2 uvařené středně velké brambory
100 ml smetany
100 ml mléka
1–2 vejce
sůl + pepř
1 snítka tymiánu
hladká mouka
slunečnicový olej

Vařené brambory nastrouháme, vložíme do mísy. Přidáme zbytek ingrediencí dobře promícháme a dochutíme. Rozpálíme velkou teflonovou pánev na kterou nalijeme 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje. Nalijeme bramborové těsto, tak aby bylo vysoké cca ½ až 1 cm. Plamen ztlumíme téměř na minimum (lívanec by se jinak připálil).

Zhruba po 2 minutách pánev vložíme do trouby pod gril a dopečeme do zlatova.

Upečený lívanec vyklopíme na desku a po mírném vychladnutí vykrojíme požadované tvary, které plníme houbovým ragú.

Houbové ragú

směs čerstvých hřibů
šalotka
olivový olej
sůl + pepř
balsamikový sirup
pažitka

Hřiby a šalotku nakrájíme na jemno a společně s olivovým olejem orestujeme na pánvi. Osolíme a opepříme, přidáme sekanou pažitku a dochutíme balsamikovým sirupem.

Další recepty