Maso

Srnčí hřbet na grilu s redukcí z červeného vína, pyré se zauzených kaštanů a hruškou vařenou v šafránu

Podzimní menu

2 porce

srnčí hřbet
sůl
černý pepř
olivový olej
červené víno
med
máslo
uzené kaštany
mléko
smetana
máslo
hruška
bílé víno
cukr
šafrán

Hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Naložíme s bylinkami do olivového oleje. Červené víno svaříme na ¼ objemu, přidáme med. Osolíme a před servírováním zašleháme studené máslo. Uzené kaštany rozvaříme v mléku se smetanou a máslem. Měkké kaštany i se zbylou tekutinou přepasírujeme přes jemný cedník do hladké hmoty. Před podáváním podle potřeby přidáme máslo a smetanu a vyšleháme.

Hrušky oloupeme nakrájíme na poloviny, zbavíme jádřinců a uvaříme do poloměkka v bílém víně s cukrem a šafránem. Hotové hrušky vyjmeme a víno svaříme na konzistenci sirupu poté hrušky vrátíme zpět do sirupu. Maso upečeme na pánvi a před podáváním necháme odpočinout.

Další recepty