Maso

Pečené kachní prso plněné játry foie gras s pomerančovým křenem

Podzimní menu

2 porce

kachní prsíčko
tučná játra (foie gras)
portské víno
koňak
sůl
černý pepř
strouhaný křen
pomerančová marmeláda
zakysaná smetana (crème fraiche)

Játra rozebereme na menší kousky, zbavíme žilek a naložíme do portského vína a koňaku se solí a mletým pepřem. Do kachních prsíček podélně nařízneme kapsu tak, aby nám šla dobře naplnit. Naplněná prsa přes otvor spíchneme párátkem, aby nám játra nevytekla, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Opečená prsa dáme dopéct do trouby. Hotová prsa vychladíme a zatížíme. Strouhaný křen smícháme s domácí marmeládou z pomerančů a crème fraiche.

Další recepty