Maso

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

2 kuřecí supreme (viz Něco navíc)
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce kaparů, propláchnutá
20 g másla
2 lžičky hladké mouky
250 ml drůbežího vývaru
2 saláty little gem, nakrájené
na proužky
100 g mraženého hrášku
šťáva z 1 citronu
1/2 malého svazku hladkolisté petrželky, nasekané

Troubu předehřejte na 200 °C. Kuřecí supreme pořádně osolte a opepřete a položte je kůží dolů do studené hlubší pánve vhodné do trouby. Postavte na střední až silný oheň a opékejte 8–10 minut nebo tak dlouho, aby kůže dotmava zezlátla a zkřupavěla. Obraťte, vsypte kapary a vložte na 10–15 minut do trouby, aby bylo maso propečené. Pak supreme i kapary vyjměte z pánve, volně zakryjte alobalem a nechte odpočívat 15 minut.

Rukojeť pánve omotejte utěrkou a postavte ji na vařič na střední oheň. Rozpusťte v ní máslo, poprašte moukou a opékejte dohněda. Pak po troškách za stálého míchání přilévejte vývar. Vsypte salát a hrášek a zvolna vařte 2 minuty, aby salát zavadl a hrášek rozmrzl. Osolte, opepřete a vmíchejte citronovou šťávu a petrželku.

Rozdělte do mělkých misek, navrch položte rozpůlené kuřecí supreme, polijte šťávou, již maso pustilo, a posypte kapary.

NĚCO NAVÍC: Kuřecí supreme je prso s kůží a částí křídla s kostí. Namísto něj můžete použít jenom kuřecí prso s kůží.

Další recepty Celý díl