Závitek z kuřecích prsou plněný chřestem a jarní cibulkou, pažitkový bulgur
600 g kuřecích prsou
100 g zeleného chřestu
100 g bílého chřestu
1 svazek jarní cibulky
Sůl
100 g másla
Olej na pečení
Provázek
Hrst bylinek ze záhonu
0,1 l omáčka demi-glace
200 g bulguru
0,2 l drůbežího vývaru
Čerstvá pažitka
0,05 l olivového oleje
Chřest očistíme, jarní cibulky také a nakrájíme na stejně dlouhé pruhy jako chřest. Kuřecí prsa lehce naklepeme nožem, osolíme, opepříme a zabalíme do nich chřest a cibulku. Pevně svineme a opečeme z obou stran dozlatova. Na závěr prohodíme s posekanými bylinkami. Do stejné pánve vlijeme omáčku demi-glace, zredukujeme a dohustíme máslem.
Zbytek cibulek podélně rozřízneme a opečeme z obou stran.
Bulgur uvaříme. Část pažitky pokrájíme nadrobno a zpěníme na lžičce másla a část umixujeme v olivovém oleji dohladka. Na pánev přidáme bulgur, lehce podlijeme vývarem a svaříme. Pak přidáme zbytek pažitky v oleji. Prohřejeme.
Na talíř servírujeme bulgur, stonek jarní cibulky, překrojený kuřecí závitek a lehce přelijeme omáčkou.