Různé

Zauzené chřestové consommé s knedlíčky

250 g uzených žeber
250 g zeleného chřestu
50 g špenátu
Sůl
Bílý pepř
200 g bílého chřestu
Půlka malého světlého toustového chleba
Na špičku nože muškátového květu
1 vejce
20 g parmazánu
100 g másla
Čerstvá posekaná petrželka
Klíčky či mladé listy na ozdobu

Z uzených žeber si připravíme čirý vývar.

Chřest oloupeme a pozvolna táhneme v lehce osolené vodě. Scedíme. Chřest můžeme použít do jiného receptu. Vývar spojíme s uzeným vývarem a dobarvíme ve vodě umixovaným špenátem. Takto připravené consommé jen lehce opepříme a popřípadě dosolíme. Dohříváme jen na 80°C, aby se nám barva neoddělila.

Bílý chřest oloupeme a podusíme na pánvi doměkka. Nasekáme najemno. V ruce rozdrobíme toustový chleba. Spojíme s vymačkaným chřestem, vejcem a nastrouhaným parmazánem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a posekanou petrželku. Tvarujeme kuličky, které opečeme na másle.

Teplé pak dáváme do chřestového consommé a zdobíme kličky, listy nebo zbytky chřestu.

Další recepty Celý díl