Těstoviny
Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu
Vaření s Darinou Sieglovou
4 porce
180 g mascarponenastrouhaná
kůra z 1 biocitronu
2 lžíce citronové šťávy
2 – 3 lžíce strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
sůl a drcený pepř
200 g těstovin penne rigate, fusilli nebo tagliatelle
rukola na ozdobení
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.
Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.