Zeleninová jídla
Dušené ragú z brambor a hlávkového zelí s plátky mandlí a petrželkou
lehké a dietní jídlo
2 porce
1 – 2 brambory
¼ malé hlávky zelí
zeleninový vývar
špetka soli
150 ml mléka
2 snítky petrželky
lžíce plátkovaných mandlí
Brambory nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Brambory vložíme do hrnce, podlijeme min. množstvím vývaru, lehce osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Poté přidáme na čtverečky krájený zelný list a ještě chvíli podusíme. Z ½ zeleniny vyrobíme pomocí kuchyňského robotu pyré (společně se zeleninou můžeme rozmixovat také část mandlí).
Mléko zahřejeme v hrnku na cca 70 stupňů, přidáme 1 – 2 lžíce pyré a obrané listy petrželky a pomocí ponorného mixéru vyšleháme do pěny. Ragů, pyré a pěnu servírujeme společně, zdobíme plátky mandlí a petrželkou