Smažená kuřecí prsíčka v bylinkové strouhance s bramborovým salátem

Lehký bramborový salát
750 g nových brambor
Kůra z jednoho citronu a šťáva ze dvou
Lžíce dijonské hořčice
100 ml oliv. oleje
5 jarních cibulek, tence pokrájených
Hrst nasekané hladkolisté petrželky
6–8 kyselých okurek nakrájených nadrobno
Vařte brambory v osolené vodě 12–15 minut doměkka. Slijte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Nakrájejte na 1 cm plátky.
Prošlehejte šťávu a kůru z 1 citronu, hořčici a pomalu přidávejte olivový olej.
Promíchejte zálivku s bramborami, osolte, opatrně vmíchejte jarní cibulku, okurky a petrželku. Ochutnejte a případně dokyselte šťávou z druhého citronu.
Smažená kuřecí prsíčka v bylinkové strouhance
800 g kuřecích prsou
2 vejce
500 g strouhanky
Kůra z jednoho citronu
Hrst petržele, tymiánu, kopru
Sůl
Pepř
2 stroužky česneku
Máslo na smažení
Kuřecí maso si nakrojíme jako na způsob přípravy řízků, v mixéru si připravíme strouhanku s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou.
Řízky osolíme, opepříme, ponoříme do vyšlehaných vajec a následně obalíme v připravené strouhance.
Obalené řízky smažíme na másle na středně vysokou teplotu a dozlatova.
Podáváme s bramborovým salátem a citronem.