Různé

Slávky s kari omáčkou

4 porce

1 citron
1 limetka
1 pol. lžíce kari
¼ svazku kudrnky
olivový olej
1 kg slávek
4-6 ks šalotky
0,4 l trvanlivé šlehačky
0,2 l bílého vína
rybí koření
česnek
strouhanka

Na oleji zpěníme kari, které zalijeme trvanlivou šlehačkou, necháme přejít varem a dáme stranou (můžeme uschovat i v lednici na další použití). Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek taktéž oloupeme a utřeme najemno. Kadeřavou petrželku umyjeme, vymačkáme z ní vodu a nasekáme najemno.

Do kastrůlku nebo hluboké pánve nalijeme olej a necháme zahřát. Přidáme šalotku, česnek a necháme zpěnit. Přidáme slávky, které jsme omyli studenou vodou a nechali okapat.

Přisypeme rybí koření, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme asi 3 minuty dusit, pak přilijeme víno a jemně zasypeme strouhankou. Opět přiklopíme a dusíme další 3 minuty.

Přidáme připravenou omáčku a necháme přejít varem. Nasypeme do mísy a dozdobíme bylinkami a citróny.

Další recepty