Slávky s kari omáčkou
4 porce
1 citron
1 limetka
1 pol. lžíce kari
¼ svazku kudrnky
olivový olej
1 kg slávek
4-6 ks šalotky
0,4 l trvanlivé šlehačky
0,2 l bílého vína
rybí koření
česnek
strouhanka
Na oleji zpěníme kari, které zalijeme trvanlivou šlehačkou, necháme přejít varem a dáme stranou (můžeme uschovat i v lednici na další použití). Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek taktéž oloupeme a utřeme najemno. Kadeřavou petrželku umyjeme, vymačkáme z ní vodu a nasekáme najemno.
Do kastrůlku nebo hluboké pánve nalijeme olej a necháme zahřát. Přidáme šalotku, česnek a necháme zpěnit. Přidáme slávky, které jsme omyli studenou vodou a nechali okapat.
Přisypeme rybí koření, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme asi 3 minuty dusit, pak přilijeme víno a jemně zasypeme strouhankou. Opět přiklopíme a dusíme další 3 minuty.
Přidáme připravenou omáčku a necháme přejít varem. Nasypeme do mísy a dozdobíme bylinkami a citróny.