Grilovaná bílá ředkev, mrkev, nakládané ředkvičky, pšenice
1 menší bílá ředkev – vodnice
1 svazek mladé mrkve
1 svazek mrkví
100 g červené pšenice
Vinný ocet
Třtinový cukr
Jalovec
Bobkový list
Hořčičné semínko
Fenykl
100 g másla
Čerstvá petrželka
0,15 l olivového oleje
50 g parmazánu
2 stroužky česneku
30 g kešu ořechů či mandlí
Sůl
Klíčky
Ředkvičky a mrkev očistíme. Nať dáme stranou. Z vody, octa, cukru a koření si připravíme sladkokyselý nálev, ve kterém krátce povaříme čtvrtky ředkviček. Necháme pozvolna vychladnout. Přendáme do sklenice a v lednici nám ředkvičky vydrží dva až tři týdny.
Mrkev podélně rozřízneme a ovaříme dokřupava. Ihned zchladíme. Bílou ředkev nakrájíme na kolečka a zpracujeme stejným způsobem jako mrkev. Takto postupujeme i u červené pšenice.
Natě probereme a opereme ve studené vodě. Necháme okapat. Otrháme drobné lístky a stonky dáme stranou. Připravíme si pesto z olivového oleje, parmazánu, česneku a ořechů.
Na másle opečeme mrkev a bílou ředkev, prohodíme s posekanou petrželkou. Přendáme na talíř. Pšenici orestujeme na pánvi a prohodíme s pestem. Přidáme k zelenině a dozdobíme nakládanými ředkvičkami a klíčky.