Velikonoční nádivka s kopřivami

1 chlebová veka
300 g másla
Kopřivy
Petrželka
Medvědí česnek
4 vejce
0,1 l mléka
250 g slaniny
50 g parmazánu
Muškátový květ
100 g cibule
100 g špenátu
0,1 l vývaru
0,1 l smetany
Citron
Klíčky
Veku nakrájíme na kostičky, které opečeme na másle. Slaninu také. Promícháme s našlehanými vejci, posekanými bylinkami a mlékem. Pečeme na nižší teplotu, popřípadě na pečení s párou. Necháme vychladnout a nakrájíme na pruhy. Ty znovu opečeme dozlatova na másle.
Na másle zpěníme cibulku. Zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a zredukujme. Přidáme čerstvý špenát a znovu rozmixujeme. Přecedíme a dochutíme.
Zbytky pečiva lehce sušíme na pánvi a v ruce rozdrolíme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a parmazán.
Podáváme v hlubokém talíři. Plátky nádivky, přelité omáčkou a posypané drobenkou.