Jehněčí kýta špikovaná česnekem s mátou, kroupové orzotto a zelené fazolky

1 ks jehněčí kýty očištěné bez kosti
4 stroužky česneku
½ cibule/šalotky
1 malý svazek máty
Sůl
100 g namočených velkých krup
0,5 l zeleninového vývaru
150 g másla
80 g nejlépe čerstvých fazolek
Oregano - čerstvé
Jehněčí kýtu můžete svázat provázkem a našpikujte celými stroužkami česneku, osolte a posypte jemně nasekanou mátou. Opečte na pánvi a dejte pomalu péct do trouby na 80°C stupňů asi 2–3 hodiny, trochu podlít.
Mezitím nakrájejte šalotku na drobno, zpěňte na 1/3 másla a přidejte kroupy, pomalu vařte s postupným přidáváním vývaru. Fazolky očistěte a vložte na pár minut do vroucí vody, uvařené zchlaďte a nechte ve studené vodě.
Když je maso pečené polovinu výpeku přidejte do orzotta a do druhé poloviny zamíchejte 1/3 rozehřátého másla a osolte. Fazolky orestujte na pánvičce. Použijte zbylé máslo, přidejte pouze sůl a popřípadě trochu česneku.
Orzotto má konzistenci jako italské rizotto, maso je pomalým pečením měkké a lehce růžové.