Polévky

Polévka z volské oháňky s kapkou cherry

200 g nasekané volské oháňky
30 g cibule se slupkou
30 g mrkve
30 g celeru
1 PL rajského protlaku
50 g mletého hovězího masa
50 g mleté kořenové zeleniny
2 vaječné bílky
Sůl
Cherry alkohol

Nasekané maso, nakrájenou zeleninu a cibuli na větší kusy vložte do pekáčku a dejte péct na 200 stupňů asi 15 minut, pak přidejte protlak a znovu nechte za občasného promíchání péct 20 minut, maso i zelenina musí být viditelně tmavě zabarvené. Potom dolijte vodou a nechte asi 2 hodiny pomalu vařit. Nechte vychladnout nejlépe do druhého dne.

V misce promíchejte mleté maso, zeleninu a bílky a dejte do hrnce se studenou polévkou. Potom velmi pomalu postupně zahřívejte. Nečistoty se navážou na mletou směs a bílky a vznikne průhledný silný vývar. Dochuťte solí a při podávání přidejte trochu cherry. Polévka se většinou podává pouze s obraným masem z kostí a nebo jen tak bez vložky.

Další recepty Celý díl