Ryby a mořské plody

V mléce pošírovaný filet z bílé tresky s puré z mrkve a jarní zeleninou

Festival mléka Alakarte

1,5 kg hřbetního filetu z bílé tresky
1 l plnotučného mléka
200 g šalotky
500 g mrkve
koriandr
200 ml bílého vína
250 g másla
200 g jarní mrkve
200 g hráškových lusků
200 g jarní cibulky

Všechnu zeleninu jednotlivě uvaříme v osolené vodě a dáme zaledovat, aby neztratila barvu a chuť. Při servírování prohodíme na másle s petrželí a dochutíme.

Na másle zpěníme šalotku, přidáme oloupanou nakrájenou černou mrkev, podlijeme vínem a dusíme pomalu pod pokličkou do měkka. Přidáme koriandr, ochutíme solí a pepřem a vše vyšleháme v mixéru do hladka.

Filet tresky rozporcujeme na stejné díly o váze cca 150 g, osušíme a dochutíme solí a pepřem. Vložíme je do kastrolu s vařícím mlékem a pošírujem zcela potopené pod pokličkou na malém stupni cca 10 minut podle velikosti filetu. Můžeme servírovat.

Další recepty