Zeleninová jídla

Bramborové risotto s řepou

8 větších brambor
150 g cibule
100 g másla
Bílé víno
Svazek jarní cibulky
Čerstvá pažitka
100 g sýru grana padano
Kuřecí vývar
Sůl
2 upečené řepy
0,05 olivového oleje
1 lžička sušeného zázvoru
Sůl
Klíčky

Brambory uvaříme do polotvrda a nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme brambory, bílé víno, osolíme a víno zredukujeme.

Přidáme naběračku vývaru a znovu zredukujeme. Opakujeme do té doby než brambory změknou. Prohodíme s pokrájenou pažitkou a cibulkou. Pánev dáme stranou a vmícháme máslo a nastrouhaný sýr.

Upečenou řepu umixujeme do hladkého pyré. Ochutíme solí, olivovým olejem a sušeným zázvorem. Rozetřeme po talíři a na pyré naservírujeme bramborové risotto.

Další recepty Celý díl