Maso

Pošírované kuřecí stehno na bylinkách, dušený pórek, salsa z nakládané sezónní zeleniny

Co farmář dal

2 porce

1 kuřecí prso
1 mladý pórek
silný kuřecí nebo zeleninový vývar
divoké koření
snítek tymiánu a petrželky
1 lžíce másla

Ve vhodné nádobě přivedeme k varu silný vývar společně s divokým kořením, tymiánem a máslem. Vložíme osolené a opepřené kuřecí prso a pomaličku táhneme (voda se pouze převrací) cca 10–15 minut. Teplota uvnitř masa musí překročit min. 73 °C. Ve stejném vývaru krátce povaříme také bílé části pórku krájeného na cca 10 cm dlouhé kousky.

Salsa

· 3 ředkvičky

· ½ kedlubny

· 1 jarní cibulka

· 1 - 2 lžíce citronové šťávy

· špetka cukru

· sůl + pepř

· 3 lžíce ol. oleje extra virgine

Z oleje, cukru a citronové šťávy vyšleháme dresing do kterého přidáme na malé kousky krájenou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.

Další recepty