Pošírované kuřecí stehno na bylinkách, dušený pórek, salsa z nakládané sezónní zeleniny
Co farmář dal
2 porce
1 kuřecí prso
1 mladý pórek
silný kuřecí nebo zeleninový vývar
divoké koření
snítek tymiánu a petrželky
1 lžíce másla
Ve vhodné nádobě přivedeme k varu silný vývar společně s divokým kořením, tymiánem a máslem. Vložíme osolené a opepřené kuřecí prso a pomaličku táhneme (voda se pouze převrací) cca 10–15 minut. Teplota uvnitř masa musí překročit min. 73 °C. Ve stejném vývaru krátce povaříme také bílé části pórku krájeného na cca 10 cm dlouhé kousky.
Salsa
· 3 ředkvičky
· ½ kedlubny
· 1 jarní cibulka
· 1 - 2 lžíce citronové šťávy
· špetka cukru
· sůl + pepř
· 3 lžíce ol. oleje extra virgine
Z oleje, cukru a citronové šťávy vyšleháme dresing do kterého přidáme na malé kousky krájenou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.