Moučníky a cukroví

Pohár Černý les

Pohár

425 g kompotovaných třešní, slitých
1 lžíce likéru kirsch nebo třešňovice
1 čokoládový muffin, nakrájený na menší kousky
2 kopečky čokoládové nebo višňové zmrzliny
2 kopečky smetanové nebo vanilkové zmrzliny
100 ml smetany ke šlehání, lehce prošlehané s 1 lžící moučkového cukru
Nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Maliny na ozdobu

Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku.

Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky.

Vrstvy zopakujte a poháry završte čokoládovou omáčkou a šlehačkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a malinami.

Čokoládová omáčka

2 lžíce javorového sirupu
100 g tmavé čokolády, rozlámané na kousky

Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.

Další recepty Celý díl