Těstoviny

Gnocchi s bazalkovým pestem

Gnocchi

300 g obyčejných brambor, ne nových (obsahují moc škrobu)
200 g hladké mouky
1 vejce

Bazalkové pesto

1 svazek bazalky
10 g piniových oříšků
1 pol. lžíce parmezánu
1 stroužek česneku
1. pol. lžíce extra virgin oleje
špetka soli

Brambory upečeme v troubě na hrubé soli do měkka. Ještě teplé oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s vejcem a moukou. Vytvarujeme malé gnocchi a v osolené vodě uvaříme, dokud nevyplavou. Poté smícháme s bazalkovým pestem

Bazalkové pesto jsme si připravili z čerstvé bazalky, strouhaného parmezánu, česneku, piniových oříšků, špetky soli a extravirgin oleje. Vše jsme důkladně v hmoždíři rozetřeli na řidší pastu.

Další recepty