Moučníky a cukroví
Bezlepkové brownies

300 g másla
450 g hořké čokolády (nejlépe 60–70% kakaa)
8 vajec
300 g cukru krupice
300 ml šlehačky 30%
200 g vlašských ořechů, mandlí…
Čokoládu, smetanu a máslo dáme do mísy, rozpustíme (můžeme v mikrovlnné troubě) a vymícháme dohladka. Ve druhé míse lehce našleháme vejce s cukrem a spojíme s rozpuštěnou čokoládou s máslem a vymixujeme ponorným mixérem.
Vylijeme na plech s pečícím papírem, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba 20 minut. Nahoře se vytvoří křupavá krusta. Buchta se nafoukne, pak splaskne. Necháme ve formě vychladit a v lednici zatuhnout.
Před podáváním necháme cca 20 minut v pokojové teplotě. Podáváme s ovocem.