Maso

Vepřový bůček s růžičkovou kapustou a bramborem

800 g vepřového bůčku
16 ks menších brambor
16 ks růžičkové kapusty
1 ks skořice vcelku
Badián
Zázvor
2 PL cukru
Sůl
Pepř

Vepřový bůček vložíme do hrnce kůží dolů a zalijeme vodou tak aby to pokrylo maso. Přidáme skořici, zázvor, badián, sůl a pepř a vaříme 45 minut. Maso otočíme kůží nahoru a vaříme dalších 45 minut. Maso vyndáme a necháme vychladit. Z vychlazeného vývaru v hrnci odstraníme tuk.

Brambory oloupeme a vcelku uvaříme. Růžičkovou kapustu vaříme 45 vteřin a dáme vychladit do studené vody.

Bůček naporcujeme na 4 porce a dáme smažit na studenou pánev kůží dolů dokřupava.

Bůček dáme stranou a v té samé pánvi orestujeme brambory společně s kapustou.

Do hlubokých talířů nandáme bůček, brambory a kapustu a zalijeme teplým vývarem z hrnce.

Další recepty Celý díl