Různé

Trojbarevný hummus se zeleninovými tyčinkami

150 g cizrny
2 lžíce tahini – sezamová pasta
½ hrnku extra panenského olivového oleje
citronová šťáva (z 1 citronu)
sůl

1 ks červené papriky
citronová šťáva (z 1 citronu)
čerstvé bylinky – petržel, bazalka apod.

řapíkatý celer
mrkev
červená paprika

avokádo
klíčky

Cizirnu namočíme den předem do vody a poté uvaříme. Přidáme olej, citrónovou šťávu, tahini a česnek a rozmixujeme (dle potřeby ředíme vodou). Pro barevnost přidáme petrželku nebo bazalku a získáme zelenou barvu či přidáme pečenou červenou papriku nebo koření papriku a získáme červenou barvu. Pro chuť můžeme ještě znovu přidat citrónovou šťávu.

Řapíkatý celer, mrkev a červenou papriku nakrájíme na tyčinky, které pak namáčíme do humusu.

Další recepty Celý díl