Ryby a mořské plody
Pošírovaný mořský vlk v šafránu a bílém víně s černou čočkou Beluga
Co doporučují přední čeští lékaři
2 porce
olivový olej
ančovičky
olivy
čerstvé chili
zeleninový vývar
bílé víno
šafrán
vykostěný filet z mořského vlka
krevety
kalamáry
slávky
černá čočka
mrkev
kořenová petržel
celer
tymián
sůl
pepř
plochá petrželka
česnek
šafrán
máslo
Na olivovém oleji orestujeme česnek, chili, ančovičky a olivy. Krevety a kalamáry zakápneme vínem, vyvaříme a přidáme zeleninový vývar a šafrán. Vložíme mořského vlka a pošírujeme cca 8 min. 1 minutu před koncem přidáme slávky a dochutíme solí pepřem a olejem.
Orestujeme si na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme přidáme na deset minut namočenou čočku a orestujeme společně se zeleninou. Přidáme tymián, sůl pepř a máslo.