Různé

Lehká velikonoční nádivka s mladými bylinkami

5 rohlíků
1/2 l mléka
1 vejce
50 g sójové mouky hrubé plnotučné
50 g pšeničné mouky celozrnné nebo hrubé
10 g čerstvého droždí
20 g panenského olivového oleje
hrst (100g) mladých kopřiv
1 lžíce sekaných mladých lístků jarních bylinek (řebříček, sedmikráska, pampeliška, popenec okrouhlolistý, jahodník apod.)
1 lžíce sekané petrželky 
malá špetka muškátu
sůl
kousek másla
strouhanka

Suché rohlíky nakrájíme na kolečka, přelijeme mlékem a necháme chvíli bobtnat. Přidáme vejce, rozdrobené droždí, olej, sójovou a pšeničnou mouku a vše dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané spařené kopřivy, bylinky, muškát a petrželovou nať a vše dochutíme solí. Směs nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a upečeme do zlatova. Podáváme teplé nebo studené.

Další recepty